Visual Thinker

Apply now

Visual Thinker

Tof dat je interesse hebt om bij ons te komen werken!

Hieronder een indruk van ons kantoor en team en de informatie die je bij een vacature verwacht.  Als je denkt dat dit iets voor je is kan je onderaan kan je solliciteren via 'Apply Now'.

Deadline voor de sollicitaties is 25 augustus.

We vertellen straks wat we hopen dat je al kunt, maar het leek ons goed te beginnen met waarom je toekomstige collega’s voor de Jongens van de Tekeningen / Flatland hebben gekozen. Dit waren voor ons de drie belangrijkste redenen, in willekeurige volgorde:

1. Wat we doen heeft impact!

We staan soms zelf nog te kijken van de impact van ons werk. De metafoor gaat leven, het model dat je aanreikt verbindt de geesten in een bedrijf, het middel dat je gekozen hebt verspreid als lopend vuurtje. Het is gaaf om te zien hoe je bij mensen inzicht kan vergroten met als voornaamste tools een marker en een white board!

2. Visueel werken is de toekomst, we zitten in een positieve flow

Onze organisatie groeit snel en we hebben de ambitie om onze positie als internationale visual consultant en thought leader te versterken. We zien dat de combinatie van tekenen, ontwerpend denken en analytisch denkvermogen  een krachtig ingrediënt is in het creëren van verandering met teams en dat steeds meer organisaties dat omarmen. En we krijgen steeds meer aanvragen van buiten Nederland!

3. Een leuk team

De sfeer is top en super collegiaal. En soms wat toffe uitjes. Afgelopen voorjaar zijn we met het hele team naar Slovenië geweest om (onder meer; zie foto) bij Hiša Franko te gaan eten. Hier lees je waarom! Wat de volgende bestemming wordt? Daar mag jij straks over meedenken!

Waar zijn we naar op zoek?

Met visualisaties initiëren en ondersteunen wij organisatorische veranderingen en communiceren we complexe concepten. Onze projecten richten zich op het creëren van duidelijkheid en het geven van inzicht. We zijn op zoek naar zowel startende als meer ervaren ontwerpende visuele denkers (tot ca. 5 jaar relevante werkervaring) met sterke analytische kwaliteiten die een belangrijke rol vervult in ons team en projecten.

Wat verwachten we van jou?

  • WO denkniveau. Wat bedoelen we daar mee? Als je in onze project tot je recht wil komen heb je analytische denkkracht nodig. Het vermogen om snel te schakelen tussen abstracties en concrete voorbeelden, tussen overzicht en detail. Het vermogen om complexe zaken niet té simpel te maken, maar zo te structureren dat ze eenvoudiger begrepen worden.
  • Ontwerpend denker. 'Design Thinking' is een breed begrip, maar naast visueel denken is het belangrijk dat je gestructureerd kan werken en jezelf en andere mee kan nemen in je (denk-)proces. Iteratief werken en actief op zoek gaan naar feedback en nieuwe input moet een tweede natuur zijn voor je.
  • Samen met het bestaande team van tekenaars, ontwerpers en consultants werk je aan projecten. Hierin ben je al snel verantwoordelijk voor de inhoud van je eigen projecten, de klantbeleving en effectiviteit van ons eindproduct. Je maakt de vertaalslag van klantbehoefte, analyse van de context naar (klant-)proces en eindproduct.
  • We zijn op zoek naar visueel denkers, maar alleen denken is niet genoeg. In het moment snel en effectief kunnen tekenen is essentieel. Daarnaast zijn bovengemiddelde tekenkwaliteiten natuurlijk wel een pré.
  • Je hebt affiniteit en interesse in de zakelijke en strategische context van onze opdrachtgevers en je begrijpt het belang van de menselijke kant van verandering op gebieden als cultuur, gedrag en communicatie.

Je bent bij ons verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. We sporen je aan om je grenzen te verleggen en samen met het team te groeien.

Dat vereist lef, creativiteit, communicatie en ondernemerschap. Wij ondersteunen je daar uiteraard bij met opleidingen, budget en coaching.

Je krijgt een onder andere 10% van je tijd om te investeren in jezelf en eigen inspirerende projecten en activiteiten.

Waar kom je te werken?

We doen projecten door heel Nederland, maar komen ook op steeds meer plekken in Europa en daarbuiten. Het Groothandelsgebouw in Rotterdam is onze home base, voor een impressie van dat kantoor zie het filmpje hieronder!

En verder bieden we:
  • Goede koffie, heerlijke gezonde verse lunch van de Buurtboer en Eat the Harvest. Goede borrels, diners en teamuitjes.
  • Marktconforme voorwaarden - inclusief een pensioenregeling en opleidingsbudget.

Je bent er nog steeds? Top.

Wij houden niet zo van cv’s waarin iemand ons vertelt op welke middelbare school hij/zij gezeten heeft en in welke supermarkt de vakken vroeger werden gevuld. We hebben liever een sollicitatie waarin je kort vertelt wie je bent en waarom je geknipt bent voor deze baan – en als een bepaalde studie of werkgever daar relevant voor is lezen we dat daar vast wel.

We willen heel graag een portfolio van je zien. Je kan die beschikbaar maken via een link in de aanmeldingsprocedure (bijv. via Dropbox of Google Drive).

Daarnaast hebben we een paar vragen waardoor we inzicht in je motivatie hopen te krijgen. Die vind je door op het knopje hieronder te klikken.

Deadline voor de sollicitaties is 25 augustus! Lees hieronder over de mogelijke vervolgstappen in de sollicitatieprocedure.