Visual Thinker (Open Sollicitatie)

Solliciteer nu

Open Sollicitatie

FULL TIME · ROTTERDAM

Tof dat je interesse hebt om bij ons te solliciteren!

Circa twee keer per jaar organiseren we een sollicitatieronde (voor- en najaar). De laatste ronde sloot 15 april 2016. Wil je ondertussen toch je interesse kenbaar maken, doe dat dan via deze open sollicitatie. Misschien dat we tussendoor contact opnemen om met je te praten en anders nemen we je mee in de volgende ronde!

Hieronder meer informatie over ons team, het werk en wat je de informatie die je verwacht bij een vacature.

We zullen straks vertellen wat we hopen dat je al kunt, maar het leek ons goed te beginnen met waarom je toekomstige collega’s voor de Jongens van de Tekeningen hebben gekozen. Dit waren voor ons de drie belangrijkste redenen, in willekeurige volgorde:

1. Wat we doen heeft impact

Soms staan we zelf nog te kijken van de impact van een beeld dat we gemaakt hebben. De metafoor gaat leven, het model dat je aanreikt verbindt mensen in een bedrijf, het middel dat je gekozen hebt verspreidt zich als lopend vuurtje. Het is gaaf om te zien hoe je mensen inzicht kan aanreiken met een marker en een white board.

2. Het is de toekomst, we zitten in een positieve flow

De organisatie groeit snel en we hebben de ambitie om onze positionering als internationale visual consultant en thought leader te versterken. We zien dat de combinatie van ontwerpend denken, analytisch denkvermogen en visualisaties een krachtig ingrediënt is in het creëren van verandering en dat steeds meer organisaties dat omarmen.

En we krijgen steeds meer aanvragen vanuit het buitenland...  ons nieuwe internationale label is nog niet eens gelanceerd!

3. Een leuk team

De sfeer is top en super collegiaal. Business trips worden soms gecombineerd met toffe uitjes... of anders om. Regelmatig is Berlijn de bestemming, in april gaan we naar Portland en voorjaar 2017 gaan we Sushi eten bij Jiro in Tokio.

Mits jij bij ons komt werken natuurlijk, want er zijn nog wel wat doelen aan gekoppeld :)

Waar zijn we naar op zoek?

Met visualisaties initiëren en ondersteunen wij organisatorische veranderingen en communiceren we complexe concepten. Onze projecten richten zich op het creëren van duidelijkheid en het geven van inzicht.

We zijn op zoek naar zowel startende als meer ervaren ontwerpende visueel denkers (ca. 2 - 7 jaar werkervaring) met sterke analytische vaardigheden  die een belangrijke rol vervullen in ons team en projecten.

Wat verwachten we van jou?

  • WO denkniveau. Wat bedoelen we daar mee? Als je in onze projecten tot je recht wil komen heb je analytische denkkracht nodig. Het vermogen om snel te schakelen tussen abstracties en concrete voorbeelden, tussen overzicht en detail. Het vermogen om complexe zaken niet te over simpfliceren, maar zo te structureren dat ze eenvoudiger begrepen worden.
  • Ontwerpend denker. 'Design Thinking' is een breed begrip, maar naast visueel denken moeten creatief denken, groepsprocessen faciliteren en iteratief werken een tweede natuur voor je zijn.
  • Samen met het bestaande team van tekenaars werk je aan projecten. Hierin ben je al snel verantwoordelijk voor de projectinhoud, de klantbeleving en effectiviteit van het eindproduct. Je maakt de vertaalslag van klantbehoefte, analyse van de context naar (klant-) proces en eindproduct. Hierin heb je een adviserende en faciliterende rol richting de opdrachtgever en andere betrokkenen.
  • We zijn op zoek naar visueel denkers en het snel en effectief kunnen hanteren van een stift op een flip of whiteboard is essentieel - bovengemiddelde tekenkwaliteiten zijn natuurlijk wel een pre.
  • Je hebt affiniteit en interesse in de zakelijke en strategische context van onze opdrachtgevers en je begrijpt het belang van de menselijke kant van verandering op gebieden als cultuur, gedrag en communicatie.

En dan nog iets. Je bent bij ons verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.  We verwachten niet dat je alles al kan en weet - daarin lijk je erg op ons! - maar wel dat jezelf steeds verbetert. 

We sporen je aan om je grenzen te verleggen en samen met het team te groeien. Dat vereist lef, openstaan voor feedback en inzicht in je functioneren. We gaan uit van jouw talenten, niet van (rigide) profielen. Wij ondersteunen je uiteraard met opleidingen en coaching, daarvoor krijg je ook jaarlijks een budget.

& je krijgt 10% van je tijd om te investeren in jezelf en eigen inspirerende projecten en activiteiten.

Waar kom je te werken?

We doen projecten door heel Nederland, maar komen ook op steeds meer plekken in Europa en daarbuiten. Het Groothandelsgebouw in Rotterdam is onze thuisbasis, voor een impressie van die omgeving zie het filmpje hieronder! Daarnaast zijn we druk bezig met het uitbreiden binnen het gebouw om onze processen en samenwerking met onze klanten nog beter te kunnen hosten.

En verder bieden we:
  • Goede koffie, heerlijke gezonde verse lunch van Rechtstreex,  leuke kwartaaldiners en teamuitjes.
  • Marktconforme voorwaarden inclusief een pensioenregeling.

Je bent er nog steeds? Top.

Wij houden niet zo van cv’s waarin iemand ons vertelt op welke middelbare school hij/zij gezeten heeft en in welke supermarkt de vakken vroeger werden gevuld. We hebben liever een sollicitatie waarin je kort vertelt wie je bent en waarom je geknipt bent voor deze baan – en als een bepaalde studie of werkgever daar relevant voor is lezen we dat daar vast wel.

We willen heel graag een portfolio van je zien - dat mag ook één tekening zijn waarin jouw skills naar voren komen. Maak die beschikbaar via een link in de aanmeldingsprocedure (bijv. via Dropbox of Google Drive).

Daarnaast hebben we een paar vragen waardoor we inzicht in je motivatie hopen te krijgen. Die vind je door op het knopje hieronder te klikken.